Unieke zaag-kloofmachine van Posch SpaltFix K-650 Vario mobiel in Nederland

Van den Akker: “De nieuwe vierkante blokken hebben ten opzichte van driehoekige blokken het voordeel dat de blokken gelijkmatiger drogen en ze makkelijk zijn te stapelen in de houtopslag. Het lijkt iets minder in het houthok, maar dit hout is ècht kwalitatief beter”

Met de aanschaf van een nieuwe grote zaag-kloofmachine kunnen wij bij Haardhout van den Akker wederom goed, snel en voordelig produceren!! “Met de nieuwe Posch SpaltFix K-650 Vario mobiel kunnen wij een veel hogere kwaliteit haardhout leveren dan de gemiddelde leverancier in Nederland.”

Met de K-650 van Posh kunnen wij stammen met een diameter tot 65 centimeter en lengte van 5 meter verwerken. Het bijzondere detail zit hem in het AutoSplit kloofmes, dat met 16 ton kloofkracht moeiteloos en automatisch het hout splijt. Dit in tegenstelling tot andere kloofmachines, waarbij het hout tegen het kloofmes wordt geduwd. Zelfs keihard beukenhout wijkt zonder problemen voor het X-vormige kloofmes dat het hout in vierkante blokken van constant formaat splijt. De nieuwe vierkante blokken hebben ten opzichte van driehoekige blokken het voordeel dat de blokken gelijkmatiger drogen en ze makkelijk zijn te stapelen in de houtopslag.

U leest dus dat u bij Van den Akker ècht aan het juiste adres bent voor het allerbeste haardhout dat er is. Profiteer ook en bestel snel.

Efficiënte machine voor voordelig produceren
Het ontwerp van de K-650 is ook op andere punten slim en efficiënt te noemen. De machine combineert twee arbeidscycli in één, namelijk zagen en kloven, waardoor het werk snel kan worden uitgevoerd. De zaagkettingen kunnen binnen een minuut gewisseld worden, dit was voorheen voor de machinist doorgaans een tijdrovende klus. Ook is de machine uitgerust met een zeefmechanisme dat er voor zorgt dat het kleine afval aan het einde van de transportband kan worden opgevangen in een container. Zo wordt het hout nog schoner geleverd bij de klant. 
Eerste SpaltFix K-650 in Nederland met Oostenrijkse kwaliteit
De SpaltFix K-650 Vario mobiel is de eerste machine van dit formaat in Nederland. De productie van de mega zaag-/kloofmachine machine wordt volledig verzorgd in Oostenrijk en de assemblage is in Boijl verricht.

Capaciteit van 20.000 m3
De eerste draaidag van de K-650 heeft geresulteerd in 100 kuub haardhout. Deze productie is hard nodig, want het haardhoutseizoen staat voor de deur. Deze eerste kuubs haardhout zijn het begin van de mega-grote voorraad die moet worden gekloofd. En dat is nog maar het begin, de machine heeft namelijk een capaciteit van 20.000 m3 per jaar.

Bron: boomzorg.nl – dinsdag 25 september 2018

 

Wij zijn echt blij met de nieuwe levering van dit haardhout!!