Welke haardhoutsoorten zijn er bij Haardhout van den Akker?

Stookmix Gedroogd (Stookmix = meest besteld)

Ideale stookmix haardhout van den akker - hout voor de kachel

Deze houtcombinatie is de ideale mix om lekker te stoken in de winter. Als u de kachel goed vol gooit met onze Ideale StookMix, dan heeft u er de hele avond geen omkijken meer naar. De zachte houtsoorten warmen de kachel in een vlot tempo op en zorgen daardoor snel voor een warm huis. De harde houtsoorten, zoals Eik of Beuk gloeien lang na en geven veel warmte af over een langere tijd. Deze stookmix heeft per kuub hout een hoge verbrandingswaarde, maar een minder heftig vlammenspel.

Bestellen

Stookmix Vers (Stookmix = meest besteld)

Deze verse stookmix verwerken wij het liefst en onze klanten waarderen deze combinatie. De zachte houtsoorten warmen de kachel in een vlot tempo op en zorgen daardoor snel voor een warm huis. De harde houtsoorten, zoals Eik of Beuk gloeien lang na en geven veel warmte af over een langere tijd. Deze stookmix heeft per kuub hout een hoge verbrandingswaarde, maar een minder heftig vlammenspel.

CHEAPBURN Stookmix (Vurenhout)

Deze voordelige stookmix wordt steeds vaker besteld door onze klanten. Een mooie mix van gekloofd Vurenhout. Het vurenhout zorgt voor een mooi vlammenspel in de kachel.

Essen haardhout

Essen-haardhout-vanden-akker

Essenhout als brandhout adviseren wij als één van de ingrediënten voor onze Ideale Stookmix. Essenhout is taal, heel een mooie verbrandingswaarde en klooft gemakkelijk. De in de winter gekapte Es droogt snel, heeft een prachtig vlammenspel en in combinatie met hardere houtsoorten als de eikenboom is dit onze topper in de mix. Essenhout is alleen in gemengde kuubs te bestellen.

Eiken Gedroogd haardhout

haardhout-eik-gedroogd-akker

Dat eikenhout als brandhout goed geschikt is is bekend. Eikenhout heeft een hoge verbrandingswaarde en geeft veel warmte per kuub hout. Eikenhout kan gestapeld wel twee of drie jaar nodig hebben voor het optimale vochtgehalte. Bij het drogen ruikt eikenhout vers en kan het naar honing ruiken. Als je voor meerdere jaren een voorraad aanlegt, zorg dat je dit goed scheidt en dat het goed ventileert. (Informeer of los eiken geleverd kan worden)

Eiken Vers haardhout

Vers-eiken-haardhout-vanden-akker

Eikenhout is extreem hard en taai. Naast het feit dat het zeer geliefd is in de vloeren- en meubelindustrie is eikenhout geliefd bij de houtstoker. In verse toestand is eikenhout goed te kloven naar haardhout. Dit hout is zeer geschikt om uw huis volledig mee te verwarmen. Het heeft weinig vlammenspel, maar gloeit lang na. Eikenhout heeft een hoge verbrandingswaarde en geeft veel warmte per kuub hout. (eiken vers en eiken gedroogd is niet altijd leverbaar)

Berken haardhout

berkenboom-haardhout-vanden-akker

Berkenhout is geliefd in Scandinavië als brandhout voor de kachel. Het verse hout is goed te bewerken en doordat de meeste bomen vrij recht zijn is het houthok stapelen een kinderspel. Berkenhout heeft een hoge verbrandingswaarde en er spatten weinig vonken vanaf. Berkenhout is brandhout dient snel verwerkt en verbrand te worden. Door de mogelijkheid van zwammen kan het na twee jaren verwaarlozen in je houthok. Berkenhout is alleen in gemengde kuubs te bestellen.